A Magnusz Könyvkiadó két témára specializálódik és összpontosít, a gyermekek és kisiskolások foglalkoztatására, ismereteinek bővítésére, valamint a gasztronómiára, az ételek világára. Könyvkiadónk igyekszik ezt a két témát a lehető legtöbb oldalról megfogni és minél többféle írásos felületen kibontani azt.

A gyerekeknek szóló foglalkoztatóknál arra törekszünk, hogy a könyveken kívül másfajta módon is lekössük a csemetéket, ezáltal segítve a szülőket is az iskolára és a felsőbb osztályokba való átsegítésben. A meséskönyvekkel kedvezünk a kisgyermekes anyukáknak és apukáknak, a munkafüzetekkel az első, második és harmadik osztályosoknak, nem beszélve a kicsik szórakoztatására és lefoglalására szolgáló képeskönyvekről és matricás albumokról. Célunk, hogy a szülők az általunk kiadott termékekkel sokféleképpen és módon adhassák át az élethez szükséges tudnivalókat bölcsődés, óvodás vagy általános iskolás gyermekeknek.

A Magnusz másik irányvonala sokkal inkább a felnőtteket szólítja meg könyveivel, főleg azokat, akik jobban el akarnak mélyülni a gasztronómia világában. A hétköznapi szakácskönyveken túl nálunk talál hagyományőrző, költségkímélő ételeket felsorakoztató, illetve diétázni vágyó, kezdő, haladó, könnyen elkészíthető ételeket prezentáló könyveket, de mindenképpen olyanokat, amikben háziasszonyok által kitalált és kipróbált recepteket készíthet el a könyv vásárlója. Az ételek világát felsorakoztató kiadványokon túl, kínálatunkban fellelhetők a könnyebben forgatható füzetecskék, valamint a színes képekkel gyönyörűen illusztrált nagyobb alakú könyvek is. 

Könyvkiadónk célja az olvasók tartalmas és igényes szórakoztatása, időtöltése, a családok közös kikapcsolódásának elősegítése azáltal, hogy a gyermekükkel való közös tevékenykedés során erősítsék a családi összetartozást, az együvé tartozás érzését.