Tízpróba felmérő 6-7 éveseknek

A felmérő képeit meg tudja nyitni a bal oldalon. Ha az ezeket az oldalakat tartalmazó feladatlapokat le szeretné tölteni – hogy gyermeke megoldhassa – kattintson a Letöltésre. A letöltés után megnyílik a PDF fájl, amit már le tud tölteni a gépére, vagy ki tud nyomtatni. Ha gyermeke elvégezte a feladatokat, a kiértékelésben tájékozódhat azokról a könyvekről, amelyekben hasonló feladatokat talál, illetve ha valamelyiket esetleg nehezebben oldotta meg, ahhoz is ajánlunk könyveinkből.

Ingyenes

Kedves Szülők! Az óvoda utolsó évében már mindenki nagy izgalommal készül az iskolára. Izgatott a gyermek, mert annyi mindent hallott már az iskoláról, mindent azért csinál, hogy ügyes legyen, és ott ülhessen az iskolapadban. Egy iskolaérett gyermeket már belső indíttatásból érdekel a betűk, számok írása, kéri a szüleit, testvéreit, hogy tanítsák, mutassák meg, hogyan kell írni. Többen megtanulnak olvasni is. Izgatott és talán nagyon is „fél” az iskolától a szülő, mert bizonytalan abban, hogy valóban iskolaérett-e a gyermek, jó lenne, ha továbbra óvodás lehetne és játszana, megtettek-e mindent, hogy sikeres legyen az iskolakezdés? A gyermek képességeit nagyon jól ismeri az óvodapedagógus, az ő véleményét mindenképpen meg kell hallgatni. A szülők számára is vannak olyan lehetőségek, amelyek segítik a döntést, eloszlatják félelmeiket. Egyik ilyen lehetőség a kiadónk által megjelentetett iskola-előkészítő szintfelmérő füzetek: • Írás, olvasás • A számok világa • Időben és térben • Tudod-e? Ismered-e? című kiadványok, melyekben összegyűjtöttük azokat az ismereteket, feladattípusokat, amelyek által képet kaphatnak gyermekük aktuális fejlettségi szintjéről, képességeiről. A feladatok felölelnek minden képességterületet, ezért alkalmasak arra, hogy értékeléskor képet adjanak a gyermek tudásáról. Kiemelt az íráshoz és olvasáshoz szükséges képességek fejlesztése, amit különböző nehézségi fokozatban, változatos feladatokon keresztül, játékosan gyakorolhat a gyermek. Ebben a korban megjelenhet a vonalak közötti írás, a betűk és számok felismertetése, hangoztatása, a betűelemek másolása, mert ezek mind fejlesztik a finommotoros képességeket. A gyermekek az óvodába lépéstől egyre bővülő ismeretekkel, egyre magasabb fejlettségi fokon végzik a tevékenységeket. A szülők feladata az, hogy ingergazdag környezetet (fejlesztő játékokat, könyveket), élményeket (séták, kirándulások, múzeum, állatkert, koncert, bábszínház stb.), tapasztalatokat (kísérletek, kertészkedés, közös főzés stb.) biztosítsanak a gyermeknek ahhoz, hogy az ismeretei bővüljenek, mélyüljenek. Meg kell hallgatni a gyermekek ötleteit, mert fontos megtapasztalniuk, hogy ők is javasolhatnak, elmondhatják véleményüket, megvalósíthatják elképzeléseiket, ez megerősítést ad számukra, így nem veszítik el kreativitásukat. Keressék kiadónk említett foglalkoztató füzeteit és használják a korosztálynak készített egyéb matricás füzeteinket, mert a benne lévő feladatok olyan képességeket fejlesztenek, amelyek segítik a sikeres iskolakezdést.

ISBN
EAN
Szerző Magnusz Kiadó
Kötetszám 1db
Kiadó Magnusz Kiadó
Megjelenés Nem elérhető
Oldalszám 3 oldal
R-azonosító
Stancforma
Kötés Irkatűzött
Kivitel Fekete fehér
Méret 145mm x 200mm
Matricás Nem
Rendelhető Igen
VTSZ 49011000

KIÉRTÉKELÉS

Kedves Szülők!

A tízpróba gyermekük képességeinek, ismereteinek felmérésére szolgál. Bár kicsik még, ezek a játékos feladatok segíteni tudják képességeik kibontakozását. Ez a teszt figyelemfelhívás, hogy melyek azok a területek, ahol nagyobb figyelmet kell fordítani a fejlesztésre.

Hiányosság esetén ajánlunk olyan foglalkoztató füzeteket, melyekben a feladatok megoldásával gyakorolhatók, fejleszthetők az egyes képességterületek és a korosztályoknak megfelelő ismeretek.

Gyermeke elért eredményei alapján javaslataink a következők: 

ha az 1. és a 9. feladatban hibázott
ha a 2-től a 8. feladatig hibázott
ha a 10. feladatnál túllépett a vonalon, rossz a vonalvezetése

Még 18 további termék a kategóriában