Joghurtos ananászkocka

Intenzív ananászos íz, egy kellemes túrótöltelékkel ötvözve.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgáját egyesével belekeverjük, a szódabikarbónát és a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőt mérsékelve megsütjük. A krémhez a joghurtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját és kinyomott levét öszszekeverjük. A zselatint kevés vízzel simára keverjük, néhány percig, állandó keverés mellett főzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a túrós krémhez, és néhány percre hűtőbe tesszük. Még mielőtt teljesen megkocsonyásodna, a piskótára kenjük. Az ananászt feldaraboljuk, és elosztjuk a krém tetején. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsre öntjük. A tésztát hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt tetszőlegesen szeleteljük.

4 tojás, 4 evőkanál cukor, késhegynyi szódabikarbóna, 4 evőkanál liszt, vaj és liszt a forma kikenéséhez. A krémhez: 5 dl ananászjoghurt, 10 dkg túró, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, 2,5 dkg zselatin, 1 kon-zervananász. A tetejére: 1 csomag narancsízű gyümölcskocsonya.

Még 26 további termék a kategóriában