Meggyes-joghurtos kocka

Egészében elkészíthető sütemény, nyáron friss meggyből, más időszakban pedig befőttből. Istenien finom, látványos vendégváró.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A hozzávalókat összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. Közben a pudingport csomómentesre keverjük 1 deci tejjel és 2 evőkanál cukorral. Hozzávegyítjük a többi tejet, majd gyakori keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, azután beleforgatjuk a natúr joghurtot, a maradék cukrot és a zselatinfixet. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Rárakjuk a kimagozott meggyet. A zselatint a cukorral és 5 dl meggylével melegíteni kezdjük, amikor a cukor elolvadt és csomómentes a lé, lehűtjük. Ha kocsonyásodni kezd, egyenletesen a meggyre locsoljuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva kínáljuk.

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1 tojás, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3,5 dl tej, 15 dkg cukor, 2,5 dl natúr joghurt, 1 csomag zselatinfix. A tetejére: 1 üveg meggybefőtt vagy 25 dkg meggy és 5 dl meggylé, 2 evőkanál cukor, 2 csomag étkezési zselatin. evõkanál kókuszreszelék.

Még 26 további termék a kategóriában