Erdei gyümölcsös zabpehelyszelet

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A kefirt habosra keverjük a mézzel és a barna cukorral, majd a tojással, a vaníliaaromával, végül az olajjal. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és fahéjjal elkevert lisztet és zabpelyhet. Jól eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott, papírtörlővel felitatott gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. Míg hűl, a tejszínhabport a tejjel keményre felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a szedret. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, majd megszórjuk az áfonyával és ribizlivel. Díszítésként apró mentaleveleket szúrunk közé. Hűtőbe tesszük fél órára, s ezután könnyedén szeletelhetjük. Nagyon dekoratív, üdítő finomság.

fél bögre kefir, fél bögre méz, fél bögre barna cukor, 2 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, fél bögre olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 bögre tönkölybúzaliszt, 1 bögre zabpehely, 1 bögre szeder, fél bögre áfonya, fél bögre ribizli. A tetejére: 2 csomag tejszínhabpor, 1 bögre tej, 1 csomag vaníliás cukor, fél bögre szeder. A díszítéshez: fél bögre áfonya, fél bögre ribizli, kis mentalevelek.

Még 26 további termék a kategóriában