Málnás-marcipános muffin

Nagyon hangulatos, ínycsiklandó sütemény. Az íze minden várakozást felülmúl.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A sütőformákat papírkapszlival kibéleljük, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A töltelékhez a narancsszínű marcipánmasszát kb. 3 centi átmérőjű hengerré sodorjuk, és 2-3 mm vastagságúra felszeleteljük. 2-2 szelet közé 1-1 málnát teszünk, majd a marcipán széleit összenyomjuk. A tojást elkeverjük a cukrokkal, a málnás joghurttal, majd az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Beleszórjuk a tortadarát és jól összedolgozzuk. A masszából 1-1 evőkanálnyit a formákba kanalazunk, ráhelyezünk 1-1 töltött marcipánt, befedjük tésztával, és a sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Addig a tetszőleges színű marcipánmasszát kinyújtjuk, és kis virágokat szúrunk ki belőle. A csokoládét megolvasztjuk, a muffinokra kenjük. Ráillesztjük a kis virágokat. A közepére habot nyomunk, és 1-1 málnát illesztünk rá.

1 tojás, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,3 dl málnás joghurt, 0,7 dl olaj, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg tortadara. A töltelékhez: 10 dkg málna, 10 dkg narancsszínű marcipánmassza. A tetejére: 7 dkg tortabevonó, színes marcipánmassza, kevés tejszínhab, néhány szem málna.

Még 26 további termék a kategóriában