Szalámis batyu

Rozsos, sós sütemény, akár útravalónak is szuper.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A szalámit kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük. Ezután kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden tésztára szalámidarabokat teszünk, és reszelt sajtot szórunk rá. A csücskeit összefogva (vagy hajtva) batyuvá formáljuk. Megkenjük tojással, köménnyel megszórjuk, és elõmelegített forró sütőben, 200 °C-on megsütjük. Ízletes sós aprósütemény ünnepekre, zsúrokra.

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg rozsliszt, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanálnyi só. A töltelékhez: 20 dkg paprikás szalámi, 10 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 tojás, köménymag.

Még 26 további termék a kategóriában