Csokis-mogyorós kocka

Édesszájúak nagy kedvence lehet. Csodálatosan szép sütemény, gazdag ízeket rejt magában.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. Laza mozdulatokkal folyamatosan beledolgozzuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót, és óvatosan belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük. Közben a krémhez atojássárgáját habosra keverjük a cukorral, néhány evőkanál tejjel, majd a pudingporral és a liszttel simára dolgozzuk, és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle. Kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A felhabosított margarin egyik felét a sárga, másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel. Rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Kockákra vágjuk, kakaóporral mintát szórunk rá, és süteményestálra rendezve kínáljuk.

6 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 15 dkg darált mogyoró, 1 evőkanál olaj, kb. 1 kis üveg mogyorókrém, kevés tej, 15 dkg háztartási keksz. A krémhez: 6 tojássárgája, 25 dkg cukor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin. A díszítéshez: 2 dl habtejszín, kakaópor.

Még 26 további termék a kategóriában