Aszalt szilvás keksztekercs

Kevés látványosabb keksztekercs létezhet. A mintázata, a színe, az íze egyszerűen tökéletes.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A darált kekszet mély tálba szórjuk. Összegyúrjuk a puha margarinnal és a porcukorral. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. A masszát három egyenlő részre osztjuk. Az első részbe beledolgozzuk a rumaromát, a másodikba a kakaóport, a harmadikba a sárga színű ételfestéket. A színes tésztákat 3-3 részre osztjuk, és egyforma hosszú hengerekké formázzuk. Ezután folpackra szorosan egymás mellé fektetjük a különböző színeket azonos sorrendben váltakozva (pl. barna, fehér, sárga stb.). Kissé lenyomjuk, hogy a hengerek egymáshoz ragadjanak. A töltelékhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel. A krémet a tésztára kenjük, és a közepére hosszában rárakosgatjuk az aszalt szilvát. Óvatosan a folpack segítségével feltekerjük a tésztát, hogy épp összeérjenek a színes hengerek. A folpackot megszórjuk kókuszreszelékkel, és megforgatjuk benne a tekercset. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt éles késsel egycentis szeletekre vágva kínáljuk.

30 dkg darált keksz, 20 dkg puha margarin, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál rumaroma, 1 mokkáskanál sárga színű ételfesték, 1 evőkanál kakaópor, kevés víz. A töltelékhez: 10 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 kis csomag kimagozott aszalt szilva. A forgatáshoz: 5 dkg kókuszreszelék.

Még 26 további termék a kategóriában