Szőlős joghurtszelet

Az üdítően kellemes csemege egészséges alapanyagokból készült, egyszerűen fantasztikus.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A kétszersültet nejlonzacskóba tesszük, és sodrófával vagy klopfolóval finom morzsává összetörjük. Elkeverjük a megolvasztott vajjal, egy evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Folpackkal egy 30 cm-es dobozformát kibélelünk úgy, hogy a fólia a szélén jól kilógjon. A masszát a formába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a joghurttal, a citrom levével, a lereszelt citromhéjjal és a maradék cukorral krémesre keverjük. A feloldott zselatint két evőkanál mascarpone-krémbe vegyítjük, és a maradék krémmel összedolgozzuk. A morzsaalapra simítjuk, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. A szőlőszemeket megmossuk, a fürtről leszedjük, és a krémre rakosgatjuk. A kocsonyaport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, és amikor sûrûsödni kezd, a szõlõre locsoljuk. Ismét hûtõbe tesszük. Fogyasztás elõtt a tésztát a folpack segítségével a formából kiemeljük, cikkekre vágva kínáljuk.

15 dkg kétszersült, 12 dkg vaj vagy margarin, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg étkezési zselatin, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl joghurt, 2 citrom. A tetejére: 20-20 dkg fehér és kék mag nélküli szőlő, 1 csomag narancsos kocsonyapor.

Még 26 további termék a kategóriában