A legízletesebb pár perc alatt elkészíthető retrós finomságok válogatása.
Színes, kedves rajzocskákkal teli könyvünkkel közös, meghitt pillanatokat élhetünk át gyermekeinkkel meseolvasás közben. A könyv főszereplője Luca az állatok világába kalauzolja el a kíváncsi lurkókat.
Szuper sütemények, sütés nélküli édességek, rétesek állnak csatasorban a kiadványban arra várva, hogy elkészítésükkel káprázatba ejtsük vendégeinket. Legtöbbjük egyszerűen, gyorsan összeállítható finomság.
Gyermeke nemsoká megkezdi az iskolát, ami életének eddigi legfontosabb és legnehezebb feladata lesz. Munkafüzetünk segít abban, hogy mindez ne érje őt felkészületlenül. A felkészülést segítik a vidám, ősz tematikájú feladatok.
Nemsoká itt az iskola. De nem szabad megrémülni, nem lesz nehéz. Ez a füzet segít nektek, hogy a tanulás könnyebbé válhasson és játszva teljen a tanév.
A kisgyermekek életének legnagyobb részét a mese- és játékélmények töltik ki. Színes, kedves rajzocskákkal teli mesefüzetünkkel mi az utóbbi, a mesék világába repítjük őket. Olvassunk minél gyakrabban nekik, hogy mire iskolapadba kerülnek, önállóan is szívesen vegyék majd kezükbe a könyveket.
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgáját a kemény habbá felvert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe terítjük. Közepes hőfokon megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemassza felét, kevés cukrot, a rumot és a kakaóport. Egy nagyobb őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy túllógjon. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, és egy lapot tetőnek. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából 1 cm vastag rudakat formázunk, a krémre fektetjük, majd befedjük a többi krémmel, és a piskótalappal. 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor keményre felvert, zselatinfixszel elkevert tejszínhabbal díszítjük, végül csokoládéreszelékkel megszórjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
390 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft