A legízletesebb pár perc alatt elkészíthető túrós és gesztenyés sütemények válogatása.
Fejlesztő munkafüzetünket 4-6 éves óvodásoknak, és iskolába készülő gyermekeknek állítottuk össze.
Gyakorló foglalkoztatófüzet 2-3 éves óvodásoknak, mely az írásmozgásra és a vonaltartásra fókuszál. A feladatok különböző nehézségi fokozatúak, így meg tudják találni a gyermekük képességének legjobban megfelelő, ugyanakkor kihívást, erőfeszítést igénylő feladatokat.
Iskolakezdő fejlesztő csomag a munkafüzeteink legjavával. A postaköltséget mi álljuk!
A formák és színek elsajátításának legkönnyebb és legjátékosabb módja a kifestő. A gyermek egyszerre játszik és fejlődik. A farm még színtelen lakói csak a gyermekek színes ceruzáira és filctollaira várnak.
Melyik a fontosabb: a számolás vagy a helyesírás? Nem is kell választani! Munkafüzetünk mindkét készség elsajátításában segít, elég csupán néhány oldalt lapozni és máris áttérhetnek egyik témáról a másikra.
Az első részhez hasonlatosan itt is játékra épül a tanulás, kivéve, hogy ezek már inkább az iskolára készítik fel az óvodás gyermekeket.
Foglalkoztató a kisgyermekek okítására és szórakoztatására a tél és az ünnepek témakörében. A versek, mesék, mondókák és a hozzájuk kapcsolódó feladatok mindegyike kapcsolódik valamilyen módon a decemberi ünnepekhez, a téli ünnepkörhöz. A színes matricák helyének megkeresése és beillesztése játékos módon fejleszti megfigyelőképességüket, ez pedig önbizalmat növelő sikert jelent számukra.
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgáját a kemény habbá felvert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe terítjük. Közepes hőfokon megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemassza felét, kevés cukrot, a rumot és a kakaóport. Egy nagyobb őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy túllógjon. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, és egy lapot tetőnek. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából 1 cm vastag rudakat formázunk, a krémre fektetjük, majd befedjük a többi krémmel, és a piskótalappal. 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor keményre felvert, zselatinfixszel elkevert tejszínhabbal díszítjük, végül csokoládéreszelékkel megszórjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
390 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft