A legtöbb gyermek nagyon szívesen rajzol vagy firkál gyermekkorában. Azonban ahogy felnövünk, szinte mindenki talál magának más elfoglaltságot, és ez a tevékenység egyre inkább háttérbe szorul. Ha valaki szorgalmasan gyakorol, egy idő után sokkal jobb alkotóvá válhat. Munkafüzetünk ebben nyújt segítséget.
A legízletesebb pár perc alatt elkészíthető csirkés finomságok válogatása.
Bevezetés a matematikába a 10 alap szám megismerésén keresztül, vidám, játékos formában óvodásoknak és kisiskolás gyerekeknek.
A matematika és a számok világa az egyik legfontosabb tudásalap. Munkafüzetünk segít a gyermekeknek elsajátítani a számtant és az egyre nehezedő reál tantárgyak alapjait.
A könnyen mondogatható rövid versikék nemcsak a gyermekek szókincsét növelik, de a rajzok kiszínezése során fejlődik képi világuk, fantáziájuk is. A színes matricák pedig segítenek a gyerkőcöknek eligazodni a színek világában.
Fejlesztő munkafüzetünket 4-6 éves óvodásoknak, és iskolába készülő gyermekeknek állítottuk össze.
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgáját a kemény habbá felvert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe terítjük. Közepes hőfokon megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemassza felét, kevés cukrot, a rumot és a kakaóport. Egy nagyobb őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy túllógjon. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, és egy lapot tetőnek. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából 1 cm vastag rudakat formázunk, a krémre fektetjük, majd befedjük a többi krémmel, és a piskótalappal. 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor keményre felvert, zselatinfixszel elkevert tejszínhabbal díszítjük, végül csokoládéreszelékkel megszórjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
190 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft
390 Ft