A gyerekek szeretnek mindent tudni, tudásszomjuk határtalan. Ez a foglalkoztató segítségére van mind a gyermeknek, mind a szülőnek abban, hogy a világ megismerése könnyedebbé váljon. A közös feladatmegoldás, játék során a szülők megfigyelhetik, hogy gyermekük miben erős vagy miben szorul némi gyakorlásra, fejlesztésre.
Játékos óvodai foglalkoztatónk feladatait úgy állítottuk össze, hogy a kicsik vidáman és jó kedvvel lássanak hozzá, így szinte észrevétlenül fejleszthetik tudásukat és mindenre kiterjedő kíváncsiságukat.
Színvonalasan és gazdagon illusztrált mondókáskönyv, mely fejleszti a gyermekek szépérzékét, fantáziáját, de mindenekelőtt a szókincsük gazdagodását segíti elő a tiszta forrásból merített népi alkotások által.
Gazdagon illusztrált magyar népi mondókatár. A jól mondogatható és könnyen memorizálható versikék fejlesztik a gyermekek nyelvérzékét és beszédkészségét.
A hangokra bontás az olvasás és az írás alapja. Későbbi nehézség esetén is érdemes visszatérni ide. Munkafüzetünk segít elsajátítani a betűk és hangok írását és helyes kiejtését. Változatos gyakorlatok, ugyanakkor könnyen elsajátítható algoritmus segíti a feladatvégzést. További kiegészítő feladatokat talál a Felmérők menüpontban.
Keménytáblás 96 oldalas színes képes szakácskönyv a legjobb édes házi sütemények receptjeivel.
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgáját a kemény habbá felvert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe terítjük. Közepes hőfokon megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemassza felét, kevés cukrot, a rumot és a kakaóport. Egy nagyobb őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy túllógjon. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, és egy lapot tetőnek. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából 1 cm vastag rudakat formázunk, a krémre fektetjük, majd befedjük a többi krémmel, és a piskótalappal. 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor keményre felvert, zselatinfixszel elkevert tejszínhabbal díszítjük, végül csokoládéreszelékkel megszórjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
390 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft