Áfonyás túrótorta

Szemrevaló, fantasztikusan finom desszert, egy vasárnapi ebéd után.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A babapiskótával kibéleljük a tortaforma alját (ez felszívja az esetleges levet). A túrót villával összetörjük, majd belekeverjük a citrom lereszelt héját és levét, a zabpelyhet, a müzlit, a pudingport, a joghurtot, valamint az édesítőt, a cukrot és a tojássárgáját, majd legvégül habverővel lazán a keményre vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Az egészet a tortaformába öntjük, és a tetejére rakjuk az áfonyát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 35 percig sütjük. Végül keményre felvert tejszínhabbal, mentalevelekkel díszítjük.

50 dkg sovány túró, 3 tojás, 1 citrom héja és leve, 2 evőkanál zabpehely, 5 evőkanál gyümölcsös müzli, 1 csomag baba- piskóta, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 dl natúr joghurt, 1 teáskanál folyékony édesítő, 2 evőkanál kristálycukor. A tetejére: 50 dkg áfonya (lehet fagyasztott is), 1 dl Hulala tejszín, mentalevél.

Még 26 további termék a kategóriában