Játékos feladatok, színezők és mókás rajzok várnak a munkafüzetet fellapozó kíváncsi óvodásokra. Ha pedig elfáradtak, elolvashatunk nekik egy rövid kis mesét kikapcsolódásként. A szülők segítsége elengedhetetlen, hiszen a gyerekeknek szükségük lesz a felnőttek jelenlétére, támogatására.
A legízletesebb pár perc alatt elkészíthető sós sütemények válogatása
A dalokkal való ismerkedést sokan alábecsülik, pedig ilyen idős korban hasonló fontossággal bír, mint a színek és formák megismerése. A kifestő rövid dalainak éneklése vagy hallgatása fejleszti a bölcsődés kisgyermek fogékonyságát, színessé teszi érzelemvilágát.
Gyakorló foglalkoztatófüzet 4-5 éves gyerekeknek, mely a téri tájékozódásra és a környezet megismerésére fókuszál. A térben való tájékozódás, különösen az iránykövetés képessége, a térészlelés nélkülözhetetlen a mindennapokban, a tájékozódásban az írástanulásban, a mozgásos tevékenységek során.
Játékos óvodai foglalkoztatónk feladatait úgy állítottuk össze, hogy a kicsik vidáman és jó kedvvel lássanak hozzá, így szinte észrevétlenül fejleszthetik tudásukat és mindenre kiterjedő kíváncsiságukat.
A magyar nyelv egyik nem túl szerethető szépsége, hogy egy hanghoz két betű is tartozik. Ez fontos szelete a magyar nyelvnek. A J vagy Ly ebben játszva segít a gyermekeknek elsajátítani melyik szóhoz melyik betű tartozik.
A kevés cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva egy órán át kelesztjük. A töltelékhez a diót és a cukrokat összekeverjük, leöntjük annyi forró tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Hozzávegyítjük a reszelt citromhéjat és a mazsolát. A megkelt tésztát kettévágjuk, lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalappá kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
390 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft