Csokoládés fatörzs

A piskóta és a csokoládés krém kellemes ötvözete, látványos formában.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. Felváltva a sütőporral elvegyített lisztekkel kis adagokban a sárgájás keverékhez dolgozzuk. A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Még melegen feltekerjük, majd kihajtjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a csokoládét kis darabokra törjük, vízfürdő felett megolvasztjuk. Míg langyosra hűl, a habtejszínt keményre felverjük. A csokoládét robotgéppel összekeverjük a kakaóporral, a mascarponéval a porcukorral, a margarinnal, végül beleforgatjuk a habot is. A tésztalapot egyenletesen megkenjük a krém felével. A piskótát szorosan feltekerjük. Egy 10-15 centis darabot a végéből levágunk, az oldalához illesztjük, majd az egészet megkenjük a maradék krémmel. A marcipánt vékonyra kinyújtjuk, levélformával néhány levelet szúrunk ki belőle. A fatörzsre rakosgatjuk. Felszeletelve kínáljuk.

6 tojás, 10 dkg porcukor, 6 dkg fehér liszt, 6 dkg rizsliszt, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor. A csokis krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 15 dkg porcukor, 15 dkg mascarpone, 25 dkg margarin, 1 dl habtejszín. A díszítéshez: 5 dkg zöld színű marcipánmassza.

Még 26 további termék a kategóriában