Almás fahéjkocka

Egy finom ebéd könnyű, üdítő desszertje lehet.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

Egy szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk, liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat, és beleszórjuk az őrölt fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az előmelegített forró sütőbe tolva úgy sütjük meg, mint a piskótát. 10 perc múlva a hőfokot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük. Közben az almákat héjastul kicsumázzuk, és szeletekre vágjuk. Ha a tészta megsült, a tetejét vékonyan megkenjük a lekvárral. Rárakjuk az almaszeleteket, és meghintjük kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy az alma kissé színt kapjon, de még ne essen össze. Amikor kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

4 tojás, 5 evőkanál porcukor, 8 dkg vaj, 6 evőkanál tej, 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só, 3 savanykás alma, 10 evőkanál sárgabaracklekvár, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez. A tetejére: kevés fahéjas porcukor

Még 26 további termék a kategóriában