A magyar nyelv az egyik leggyönyörűbb és egyben legnehezebb nyelv a világon. Fontos, hogy őrizzük, ápoljuk és helyesen használjuk. Ennek gyakorlásában segít ez a kisiskolásoknak szánt munkafüzet.
A hangokra bontás az olvasás és az írás alapja. Későbbi nehézség esetén is érdemes visszatérni ide. Munkafüzetünk segít elsajátítani a betűk és hangok írását és helyes kiejtését. Változatos gyakorlatok, ugyanakkor könnyen elsajátítható algoritmus segíti a feladatvégzést. További kiegészítő feladatokat talál a Felmérők menüpontban.
Foglalkoztató sorozat 2-4 éves gyerekeknek, hogy megalapozzák környezetismereti tudásukat. Sorozatunk ezen tagja megismerteti a kisgyermekeket a különböző színekkel, színárnyalatokkal.
A könnyen mondogatható rövid versikék nemcsak a gyermekek szókincsét növelik, de a rajzok kiszínezése során fejlődik képi világuk, fantáziájuk is. A színes matricák pedig segítenek a gyerkőcöknek eligazodni a színek világában.
Gyakorló foglalkoztatófüzet 2-3 éves óvodásoknak, mely az anyanyelvre és a nyelvtani tudás megalapozására fókuszál. A gyermekek motiválását segítik az érdeklődést felkeltő matricák.
Négyzetrácsos, színezős munkafüzet, mely a gyermekek vizuális figyelmének és a kéz finommozgásának fejlesztését tűztük ki célul. Színes foglalkoztatónkat óvodás gyermekek életkorához igazítottuk.
A gyermek megkezdi az iskolát, ami első nehézségekkel jár. Az Anyuval tanulok 6 éveseknek segít abban, hogy a gyermek könnyebben vágjon neki a tanulásnak, az olvasásnak és az írásnak.
A kevés cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva egy órán át kelesztjük. A töltelékhez a diót és a cukrokat összekeverjük, leöntjük annyi forró tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Hozzávegyítjük a reszelt citromhéjat és a mazsolát. A megkelt tésztát kettévágjuk, lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalappá kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
390 Ft
390 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
390 Ft
390 Ft
190 Ft
190 Ft
390 Ft
390 Ft