Sárgarépás-túró rudis muffin

Ha lehet egy túrórudi finomságát fokozni, akkor ebben a muffinban ez megvalósult.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A sárgarépát meghámozzuk kislyukú reszelőn lereszeljük, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a formákat muffinpapírral kibéleljük. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet habosra keverjük a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, majd a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, végül a reszelt sárgarépát. A masszából 1-1 evőkanálnyit a formákba adagolunk, ráteszünk 1-1 darabka Túró Rudit és befedjük háromnegyed részig a mézes tésztával. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk néhány percig pihenni. A tejszínt keményre felverjük, beledolgozzuk a mogyorókrémet, majd habzsákba kanalazzuk. A kihűlt muffinokat feldíszítjük vele.

1 közepes szál sárgarépa, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál méz, 1 tojás, 2 dl natúr joghurt, 0,7 dl olaj, 20 dkg búza- liszt, 10 dkg rizsliszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1-1 késhegynyi mézes-fűszerkeverék és őrölt fahéj. A töltelékhez: 2 óriás Túró Rudi. A tetejére: 1 dl Hulala tejszín, 2 evőkanál mogyorókrém.

Még 26 további termék a kategóriában